Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

София – Москва – Санкт Петербург – Петропавловската крепост – Музеят "Ермитаж" – Санкт Петербург – Царско село – Петродворец – Санкт Петербург – Москва – Кремъл – Сергиев Посад – Москва – София

 

Топ цена: 2339 BGN

9 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 260 BGN

 

 

 

 

Ден 1

София - Москва - Санкт Петербург


Излитане от Терминал 2 на летище София в 12.30 ч. за Москва с полет на авиокомпания с авиокомпания „Аерофлот”. Пристигане в Москва на летище „Шереметиево-2” в 15.35 ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18.20 ч., пристигане в 19.40 ч. Посрещане и трансфер до хотел „Санкт Петербург” 3*+. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 2

Санкт Петербург - Петропавловската крепост - Музеят "Ермитаж"


Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовият площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевският площад, Смолни събор, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът „Аврора” и др. Посещение на Казански събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812 г., в който главната светиня е чудотворната казанска икона на Божията майка. Посещение на територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург, с разглеждане на Петропавловския събор. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура (само оригинали). Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9,5 часа). Нощувка.

 

Ден 3

Санкт Петербург - Царско село


Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповския дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург (продължителност на програмата около 9 часа). Свободно време. Нощувка

 

Ден 4

Петродворец


Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф (6,5 часа) – извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан „столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия дворец. Разглеждане на Долния парк. Свободно време в парка. (Само за дата на отпътуване 04.08.2017 г. – връщане по вода с корабче тип „комета” през Финския залив в Санкт Петербург). Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 5

Санкт Петербург - Москва


Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище „Пулково” за полет до Москва в 10.40ч. Посрещане на летище „Шереметиево -2” в 11.55 ч. Трансфер до хотел „BW Vega” 4*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 6

Москва


Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червеният площад – политическият център на Руската федерация; Храмът на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни; Спаската кула, ГУМ – най-старият търговски център в Русия; мавзолеят на Ленин; възстановеният Храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралният площад, ул. „Тверская”, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Обяд в ресторант в града. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на уникалната колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3 часа). Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 7

Кремъл


Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурният комплекс, Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенски, Архангелски и Благовещенски събор. Екскурзия на български език в Оръжейната палата – Московски музей-съкровищница, част от Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа). Обяд в ресторант в града. Разходка с корабче по р. Москва. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдава Кремъл, Покровският събор, Големият каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Паркът на културата, Новодевическият манастир и др. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8

Сергиев Посад


Закуска. Целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад (65км) – град от т. нар. „Золотно колело” на Русия с включен обяд. Посещение на манастира „Троице-Сергиева лавра” – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Разглеждане на Троицки събор – главен храм, първото каменно здание в Лаврата, построено през 1422-1423 год. Връщане в Москва. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 9

Москва - София


Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище „Шереметиево” в Москва. Отпътуване за България в 08.20 ч. с полет на авиокомпания „Аерофлот”. Кацане на летище София (Терминал 2) в 11.35 ч.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

26.08.2017

ограничени места

2339.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за полет  София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София на авиокомпания "Аерофлот"

За дата на отпътуване 04.08.2017 г. - летищни такси - 148 € (290 лв.) към 01.11.2016/ За дата на отпътуване 26.08.2017 г. - летищни такси - 150 € (294 лв.) към 16.05.2017  (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)

4 нощувки със закуска в хотел "Санкт Петербург" 3*+ в Санкт Петербург в  супериор стаи

4 нощувки със закуска в хотел "BW Вега Измайлово" 4* в Москва в стандартни стаи

2 обяда в Санкт Петербург (по предварително изготвено меню с включени малка бутилка мин. вода и кафе или чай)

2 обяда в Москва (по предварително изготвено меню с включени малка бутилка мин. вода и кафе или чай)

1 обяд в Сергиев Посад (по предварително изготвено меню с включени малка бутилка мин. вода и кафе или чай)

Трансфери летище-хотел-летище

Описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език

Входни такси за посещаваните музеи по програмата

Медицинска  застраховка Защита при пътуване "Класик" с покритие 50 000 EUR на застрахователна компания "Алианц Глобъл Асистанс"

Водач екскурзовод


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Русия

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;

Разходи от личен характер


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

26.08.2017 г.

хотел "Санкт Петербург" 3*+ в Санкт Петербург и "BW Вега Измайлово" 4* в Москва

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

2339 лв.

хотел "Санкт Петербург" 3*+ в Санкт Петербург и "BW Вега Измайлово" 4* в Москва

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

2339 лв.

хотел "Санкт Петербург" 3*+ в Санкт Петербург и "BW Вега Измайлово" 4* в Москва

Единична стая

2769 лв.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Руска виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България и 1 цветна снимка паспортен формат (заплаща се с депозита).

120.00 лв.

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 40 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Хотели по програмата:  В Санкт Петербург: Хотел Санкт Петербург 3*+ - http://www.hotel-spb.ru/. Разположен е в историческия център на С. Петербург, на Пироговска крайбрежна на р.Большая Невка, в непосредствена близост до р.Нева. Настаняването е в стаи супериор – изцяло реновирани, модерно обзаведени. http://www.hotel-spb.ru/hotel-spb.nsf/ru/superior. От хотела се открива атрактивна гледка към крайцера „Аврора” в р. Нева.

В Москва: Хотел Best Western Vega 4* - http://hotel-vega.ru/. Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл. На 50 м. от хотелския к-с - ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.

Агенцията си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.

Полетното разписание е посочено в местно време. Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

Условия за резервация : Депозит – 35% от общата сума на резервацията/ Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Необходимите документи за издаването на туристическа виза са: Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Цветна снимка 3,5x4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); Попълнена подробно визова анкета (формулярът се изпраща допълнително след потвърждение на резервацията.)


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.Пътуването се провежда при минимум 40 записани туристи.

 

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''.

2 339,00 лв.
Базова цена:2 339,00 лв.