Целодневен пешеходен тур в град Русе

Дни на провеждане - всеки ден

Цена при група от 2 души - 50 лв. на човек

Цена при група от 3 - 4 души - 40 лв. на човек

Цена при група от 5 - 8 души - 30 лв. на човек

Цена при група от 9 и повече души - по договаряне

Деца до 12 г. - 50% отстъпка от цената

 

Целодневна пешеходна обиколка на град Русе с екскурзовод

 

Насладете се на целодневен пешеходен тур в красивия град Русе. Връзката на града с Европа посредством река Дунав е допринесла за неговото благоприятно развитие, благодарение на красивата архитектура и вътрешното офoрмление на сградите построени от италиански, австрийски, немски и български архитекти. Русе е  известен като " Малката Виена".

 

09:30 ч. вашият екскурзовод ще ви посрещне от предварително уговорено място или пред хотела, в които сте отседнали. 10:00 ч. - посещение на Регинално историческия музей. Фондъд на музея съдържа колекция от над 130 000 бр. културни ценности.

 

11:00 ч. вашата обиколка ще продължи с посещение на "Екомузей с Аквариум". След това се отправяте за посещение към Римска крепост Сексагинта Приста - още наричана "Пристанище на шейсетте кораба" последвана от пешеходен тур през площад "Княз Ал. Батенберг" и околните сгради на Регионалната библиотека и бившата Държавна мъжка гимназия. След това продължавате вашия тур по красивата улица "Александровска".

 

13:00 ч. ще спрете за обяд в автентичен български ресторант.

 

14:30 ч. ще продължите пешеходната обиколка към сърцето на града - "Площад Свобода". По време на обиколката през площата ще имате възможност да се потопите в миналото с автентична архитектура от сградите на Общината, Съдебната палата, Театъра, Паметника на Свободата, Операта, Първата частна банка, най- старата православна църква в град Русе - "Св. Троица" , Пантеона на възрожденците, Музея на градския бит и ще завърши с фото пауза на брега на река Дунав. След това ще имате възможност да се насладите на свободно време в центъра на града.

 

 

 

Цената включва:

*екскурзоводско обслужване на български, английски и немски език

 

Цената не включва:

*обяд - цена от 10 - 20 лв.

*входна такса за Регионален Исторически музей – 4 лв.

*входна такса за Римска крепост Сексагинта приста – 4 лв.

*входна такса за Пантеон на възрожденците - 2 лв.

*входна такса Музей на градския бит – 4 лв.

*разходи от личен характер

 

* Часовете са приблизителни и се съобразяват с изискванията на групата.

 

Условия за записване: За резервация е необходимо да изпратите мейл на office@alexandra-travel.com със заглавие името на офертата, като в него посочите следната информация за пътуващите: трите имена на латиница (както са изписани по международен паспорт), ЕГН, телефон за връзка. За един от пътуващите се изисква и адрес по местожителство.

 

 

 

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

Възможна е промяна в цената при независещи от „Александра Травел“ условия.

 

 

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''