Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара, Сигишоара - от Добрич и Силистра

3 дни / 2 нощувки

 

отпътуване от Добрич, Силистра и Русе 

 

                   Екскурзия до Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара и Сигишоара (родния град на Дракула) 

 

 

 Дати и цени през 2018г.:

 

06 - 08 септември 175 лв.

05 - 07 октомври 175 лв.

09 - 11 ноември 175 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

ДЕН  1

Отпътуване от Добрич (паркинга пред Стоматологичната клиника) в 02:30 ч.; Отпътуване от Силистра (сградата на Областна администрация на ул. „Добруджа“) в 04:00 ч.;  Отпътуване от гр.Русе – Паркинга на ЖП Гарата - 06:00 ч. ;

Пристигане в град Сибиу, около обяд. Сибиу е най-големия и богат град в средновековна Трансилвания. Бил е основан от немски заселници и затова носи и името Херманщад. Сибиу е избран за културна столица на Европа заедно с Люксембург през 2007г. Заради впечатляващата архитектура и богата си история града е любимо място и на Румънските писатели.
Една от седемте крепости на Румъния. Първоначално изграден като укрепен град с три защитни линии, той се превръща в едно от най-важните и до ден днешен културни средища в Румъния. Разположен е на два основни средновековни, търговски пътя.
- Пешеходна обиколка – разглеждане на крепостната стена и кулите на различните средновековни гилдии, природонаучния музей ( отвън ), Големия площад, Католическата църква Св. Троица, Синята къща, Двореца Брукентал, Малкия площад, Кулата на Съвета, Моста на лъжите (втория в Европа железен мост), Площад Хюет, Евангелистката църква Св. Богородица. Парка Астра, улицата на занаятчиите, Гилдията на чираците (единствената действаща до днес гилдия, основана още през 13 век.);
- Настаняване в хотел 3*  в централната част на Сибиу, в непосредствена близост до историческия център на града;
- Свободно Време;
- Нощувка.

 

 

ДЕН 2

- Закуска;  

- Свободно време или отпътуване за Алба Юлия и Хунедоара (срещу допълнително заплащане). Алба Юлия / Каролина е познат още под името Белград или Бялата крепост. Едно неописуемо с думи място, което е споменавано като столицата на Трансилвания.
Крепостта е истинско инженерно постижение, разположена на най-високата точка в околността на града. Един от най-богатите и най-добре пазени градове-крепости в историята на Румъния. Известен е с това, че тук бива подписано обединението на Румъния.
Пешеходна обиколка на цитаделата Алба Юлия, Княжеския дворец, Православната църква, Католическата църква и Музея на Обединението, както и сградата на Обединението, трансилванска ковчезница и останките от монетния двор.; Университета Първи декември, който се намира в сградата на двореца на министъра на финансите на Княжество Трансилвания. Затвора на Хореа.
- Свободно време.;
- Отпътуване за  Хунедуара , където се намира красивия дворец на Янош Хуняди, подарен му от крал Сигизмунд. Намира се в западния дял на историческата област Трансилвания, близо до границата с Банат; Разглеждане на Замъка на Корвините, считан за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Негов обитател е бил унгарския крал Янош Хуняди. Двореца е изпълнен с множество загадки и легенди, свързани и Влад Цепеш „ Граф Дракула“.
- Отпътуване към Сибиу;
- Свободно време или вечеря (по желание срещу допълнително заплащане) в битов ресторант с традиционни румънски или немски ястия – включва четиристепенно меню (салата, предястие, основно ястие, десерт)
- Нощувка.

 

 

 

 

ДЕН 3

Закуска;
- Отпътуване към Сигишоара – Най-добре запазеният средновековен град в Европа, който впечатлява туристите с великолепната си архитектура. Една от седемте крепости. Съхранен е изключително добре, поради това често използван като декор за средновековни филми. Тук се намира родната къща на едноименния Граф Дракула, която е запазена и до днес. Градът е възникнал покрай стара саксонска крепост, включена през 1999г. в списъка на ЮНЕСКО. Крепостта е спомената под името Сигишоара в писмен документ, издаден от бащата на Граф Дракула – Влад II;
- Пешеходна туристическа обиколка на града; 
- Свободно време;
Отпътуване за България; Пристигане в България вечерта.

 

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Сибиу;
- екскурзоводско обслужване;
- магистрални и пътни такси, паркинги;
- Представител на ТА „Александра Травел“

 

Цената не включва:

 • Екскурзия до Сигишоара (Родния град на Граф Дракула) – 30 лв. на човек;
 • Медицинска застраховка (задължителна) – 4 лв. на човек (8 лв. за хора над 65 г.);
 • Празнични вечери в ресторанти с музика на живо:
 • вечеря в битов ресторант с традиционни румънски ястия и музика на живо – включва четиристепенно меню (салата, предястие, основно ястие, десерт);
 • Музей Брукентал – стандартен тур – възрастни – 13 леи; пенсионери – 10леи; ученици и студенти – 5 леи; такса снимане – 120 леи;
 • Кулата на Съвета – 2 леи;
 • Евангелистка църква "Св. Богородица" – 5 леи;
 • Замък на Корвините – 25 леи;пенсионери – 8 леи; студенти/ученици – 4леи; такса снимане – 5 леи;
 • Пешеходна обиколка на Цитаделата Алба Юлия с екскурзовод на български език – 15 леи при минимум 20 души;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за настаняване в единична стая - 55 лв.

* ТА Александра Травел си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти.

* Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

 

За резервации: Моля следвайте формата за резервации през бутона "РЕЗЕРВИРАЙ" като към желаната от Вас дата добавите мястото на отпътуване. Можете да ни пишете и на нашата електронна поща: office@alexandra-travel.com  - Телефон : 0885 720 830;

 

Условия на офертата:

- Срок за уведомление за несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на пътуването.
- Капаро 50 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 20 дни преди отпътуване.
- Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 10 лв. на седалка (за първите два реда).
- За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
- Възможна е промяна в цената при независещи от Александра Травел обстоятелства.

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''.

175,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 175,00 лв.
Моля, изберете: