Прага със самолет от Букурещ, Варна и София - 5 дни/ 4 нощувки

Самолетна Екскурзия до Прага 

Индивидуален пакет

от Букурещ, Варна или СофияДАТАТА ОПРЕДЕЛЯШ ТИ!


5 дни/ 4 нощувки

 

Цени през 2019 г.:

 

Отстъпка за ранни записвания до 15 Март!!! Хотели, които ползваме по програмата:

HOTEL AUGUSTUS ET OTTO ****  463 лв. 432 лв. 

 

 

 
    *цените са на човек, настанен в двойна стая с включена 
    пешеходна турситическа обиколка на български език
*прадлагаме Ви още десетки други хотели спрямо желаната от Вас катег
ория
Заявка за изготвяне на туристически пакет спрямо желаните от Вас дати се регистрира по следният начин:
- Като заявка на office@alexandra-travel.com с упоменати желана дестинация, желаната дата на отпътуване и брой пътуващи, каква категория хотел желаете да Ви предложим 2/3/4*;
*в рамките на 24 часа на Вашият мейл адрес ще получите нашето предложение спрямо избраните от Вас дати! 

 

 

 

ПРОГРАМА:
*описаната по-долу програма служи за запознаване на туриста с възможностите за разглеждане на туристическата дестинация и може да бъде изменяна по желание. При желание за изготвяне на оферта ще получите пълен списък с предлаганите допълнителни екскурзии!

 

1 Ден:

Полет от Букуреш, Варна или София за Прага. Пристигане в Прага. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време или По желание :

Сити тура минава по двата най-известни площада на Прага: Вацлавския и Староместския. Вацлавския площад е пражкото Сити. Той е център на съвременния живот. Партерните етажи на сградите са превърнати в магазини, заведения, бутици, безистени, музикални клубове и др. Често е център на външни изложби. 

Староместския площад е историческия център – мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки и т.н. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула, чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

2 Ден:

Закуска. Свободно време или По желание:

 

 Най-важната обиколка е по така наречения Кралски път – пътя, по който са минавали кралските шествия през средновековието. Включва много от основните забележителности на града и дава представа за историята на Прага и Чехия. Започва със символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит, строена в продължение на векове. От площада Храдчани пред нея се разкрива панорама към града. 

Тъй като сме на хълм, слизаме надолу по централната улица на квартал Malá Strana. На централния му площад се намира монументалната барокова катедрала „Св. Николай”. С внушителен екстериор и още по-внушителен интериор, изписан с „илюзорна стенопис” и украсен с монументални статуи и орган. Прекосяваме река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. Приключваме на Староместския площад, който вече познавате. Връщане в хотела. Нощувка.

 


3 Ден:

Закуска. Свободно време или Екскурзия по желание:

Посещение на Курортът Карлови Вари и пивоварна Пилзен, на 120 км. от Прага. Времетраене: 10 часа, 40 EUR. Цената е на човек, при група мин. от 15 души, при по-голяма група, цената на човек ще е по-ниска.


Световноизвестен фестивален град и курортен център с лечебни бани. Гьоте го нарича „шахматната дъска на Европа”. Основан през XIV век. Лековитата вода може да бъде опитана от множеството извори, около които са издигнати великолепни колонади в стил ар нуво – запазена марка на курорта. Всяка година в курорта се провежда кинофестивал, който е от група А, основан през 1965 г. Последната звезда-гост беше Ричърд Гиър, преди него Мел Гибсън, Робърт де Ниро, Шарън Стоун и др. Ако желаете, може да се посети музея и пещите на завода, където се произвежда един от най-прочутите кристали на света – Mozer (билетът за музея и пещите на завода не е включен).

Отпътуване за Пилзен. Посещение на пивоварна Пилзен с екскурзовод и дегустация на различни видове бира. Пивоварната Пилзнер Урквел е мястото, където е произведена първата бира Пилзен през 1842г. Пилзен е и родината на бялото пенливо бохемско сект вино. ( в цената не е включен входа за пивоварната). Връщане в хотела. Нощувка

 

 

4 Ден:

Закуска. Свободно време или Екскурзия по желание:

Екскурзия до Дрезден, на 150 км от Прага. Времетраене: 10 часа, 46 EUR. Цената е на човек, при група мин. от 15 души, при по-голяма група, цената на човек ще е по-ниска.

 

Немският град Дрезден е на 2 чáса път от Прага. По пътя ще се запознаете с чешко-немските отношения през вековете. Ще научите и много любопитни факти придружени със съвременна информация за Чехия. Пешеходната обиколка започва с импозантния комплекс Цвингер, построен от Август Силния, където се намират галериите, които може да посетят. Следва Theaterplatz, където са разположени Земпер опера, църквата Хофкирхе и Кралския дворец. Следва безспорният бисер –църквата Фрауенкирхе. Покрай галерията Албертинум се изкачваме на Терасата на Брюл – „Балконът на Европа” , където се намират галерията Липсиусбау, Академията на изящните изкуства, Съдебната палата и паметникът на планетите. Обиколката приключва на Дворцовия площад (Schloßplatz). Пешеходната обиколка отнема около 1.15 ч. Свободно време, което може да прекарате на улица Прагерщрасе, където са разположени множество магазини и любимия на всички Праймарк. Връщане в Прага. Нощувка.

 

5 Ден: 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Кацане в София около 15:00ч.

 

 

Цената се калкулира в деня на запитване според избраната от вас дата!

ВАЖНО!!!  Точната цена на пакета зависи от цената на самолетния билет и хотелското настаняване към деня на запитване (резервация)!

За да е изгодна цената е добре запитването да е минимум  2-3 месеца преди отпътуване! 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • 3 нощувки в хотел 2*/3*/4* с централна локация;
 • Прешеходна туристическа обиколка на Рим с лицензиран екскурзовод на български език в рамките на 4.5 часа (беседите се водят извън туристическите обекти); 
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро/ ЗАД Армеец.


 

ЦЕНАТA НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Трансфер от летище София, Букурещ или Варна (според желаното място на отпътуване);
 • Самолетен билет с включен - малък салонен багаж (40-30-20см) до 10кг.;
 • Допълнителен чекиран багаж / по желание / – 20кг.  или 32кг. *цената на чекирания багаж зависи от датата на закупуване;
 • Трансфер Летище - хотел – Летище;
 • Туристическа такса в хотела;
 • Входни такси и билети.
 • Допълнителни екскурзии по желание:
 • 2 Ден - Основен Сити тур с екскурзовод на български език (около 3 чáса) - 32 EUR.
 • 3 Ден - Посещение на Курортът Карлови Вари и пивоварна Пилзен – 40 EUR .
 • Билет за пивоварна Пилзен – 200 чешки крони ( Носете си връхна дреха, тъй като температурата в подземията на пивоварната достига до 8ºС)
 • 4 Ден - Екскурзия до Дрезден – 46 EUR.

ОТСТЪПКИ:

 • Отстъпки при дете до 12 г. или трети човек в стаята – в зависимост от периода на пътуване и избрания от Вас хотел.;
 • Отстъпки от цените на самолетни билети за деца до 12г. зависят от условията на полетната компания и периода на Вашето пътуване.

ЧАСОВО ВРЕМЕ:

 • България 12 ч.;
 • Италия 11 ч.

 

 

Посочените цени са валидни при група от минимум 2 туристи!

 

• При желание от Ваша страна можем да Ви предложим туристически програми за период по-дълъг от 3 нощувки.; 
• Препоръчва се резервация минимум месец преди пътуването.;

 • Цените не са валидни по време на празници.;
 • Посочените хотели подлежат на препотвърждение в момента на направата на заявка зарезервация.;
 • След като изпратите Вашето запитване в рамките на 24 часа ще получите нашето предложение на Вашата електронна поща.;
 • След резервация е възможна промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно за тези изменения.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане - цялата сума или 30% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 30 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, както и да бъдат заявени преди пътуването;
 • Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://www.alexandra-travel.com/obshti-usloviia-za-polzvane.html.
 • За контакти: office@alexandra-travel.com; 0885 720 830.

 

 

 

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ “ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

 

 TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ''Уника''.

 

463,00 лв. 432,00 лв.
Базова цена: 432,00 лв.
Моля, изберете: