Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!

 

10 дни/ 7 нощувки

 

 

Дати:

12.10.2017

27.04.2018

 

София - Пекин - Сиан - Великата китайска стена - Сиан - Шанхай - Хонконг - София

 

Топ цена: 2267 EUR

 

10 дни

 

Екскурзия със самолет

 

Цена на ден от 227 EUR

 

 

Тази единствена останала от всички древни цивилизации, имаща намерението да управлява скоро света, ни кани да я посетим. За нас Китай е нещо повече от дестинация. Тя е преживяване на древността по новому. Една реалност неподвластна на ежедневното мислене. И до днес всеки гост се дарява с трите неизменни подаръка – зелен чай, коприна и порцелан. 

Ден 1

София


Отпътуване в 21:40ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Истанбул. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане в 23:05ч. в Истанбул.

 

Ден 2

Пекин


В 01:25ч. излитане от Истанбул за Пекин. Пристигане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване  хотел „Beijing Phoenix Suyuan Hotel” **** (или подобен). Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

Ден 3

Пекин


Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Свободно време или по желание посещение на кунг-фу шоу. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Пекин - Сиан - Великата китайска стена


Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (6500 км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Участие в чайна церемония – подготовка и поднасяне на местни видове чай. Отпътуване за Сиан в 17:37 ч. с високоскоростен влак. Пристигане в Сиан в 22:52 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Сиан


Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.

 

Ден 6

Сиан - Шанхай


Закуска. Посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите. Програмата продължава с изкачване на пагодата, разходка покрай древните градски стени и посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Следобед отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.

 

Ден 7

Шанхай


Закуска. Туристическа програма в Шанхай: Храмът на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма; разходка във френската зона; посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; Старият град от 10 в. (Chinatown), обграден с високи стени, съхранил автентичните си улици, къщи и храмове. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на Shanghai Tower и разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и улицата „Нинджинг“. По желание посещение на традиционно акробатично шоу. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

Ден 8

Шанхай - Хонконг


Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотел. Настаняване. Панорамна обиколка: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и множество рибни ресторанти, заемащи голяма част от неговото пристанище. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

Ден 9

Хонконг


Закуска. Екскурзия до Макао – един от най-богатите градове в света (около 6 часа). Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметници и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“ казиното Венеция - едно от най-големите в света. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Трансфер до летището. В 22:45ч. отпътуване за България през Истанбул. 

 

Ден 10

София


Пристигане в Истанбул в 05:05ч. 07:50ч. отпътуване за София. 09:05ч. кацане на летище София (Терминал 2).


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

12.10.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

ограничени места

€2288.00

27.04.2018

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

€2267.00

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети София - Пекин  и Хонконг - София на авиокомпания "Turkish Airlines" (за октомври) с включени летищни такси;

Чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Turkish Airlines";

Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 7 кг;

Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай;

Описаните в програмата трансфери;

Транспорт с автобус по маршрута;

2 нощувки със закуски в хотел "Beijing Phoenix Suyuan Hotel" **** (или подобен) в Пекин;

2 нощувки със закуски в хотел "Xian Quest Hotel" **** (или подобен) в Сиан;

2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Yun’s Paradise Hotel" ****  (или подобен) в  Шанхай;

1 нощувка със закуска  в хотел "Hong Kong Regal Oriental Hotel" ****  (или подобен) в  Хонконг;

7 вечери в традиционни китайски ресторанти;

Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг;

Еднодневна екскурзия до Макао;

Посещение на Великата китайска стена;

Панорамна обиколка на остров Хонконг;

Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;

Входни такси за всички обекти, включени в програмата;

Местни екскурзоводи по целия маршрут;

Водач - преводач от България;

Застрaховка  "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Китай;

Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;

Разходи от личен характер.


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

12.10.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

€2288

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

€2288

Допълнително легло в двойна стая (след потвърждение)

€2288

Единична стая

€2641

 

27.04.2018 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

€2267

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

€2267

Допълнително легло в двойна стая (след потвърждение)

€2267

Единична стая

€2620

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Кунг-фу шоу в Пекин (при минимум 10 записани туристи)

€23.00

Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 10 записани туристи)

€23.00

Акробатично шоу в Шанхай (при минимум 10 записани туристи)

€20.00

Изкачване на наблюдателната площадка  на Shanghai Tower

€45.00

Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 10 записани туристи)

€20.00

Виза за Китай (заплаща се с депозита)

$80.00

 

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.

Необходими документи за виза: валиден паспорт 6 месеца след датата на връщането, две снимки паспортен формат, попълнено заявление по образец, който ще предоставим.

Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.80 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.

Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)

Валутен курс:  1 USD = 6.57 CNY

Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)

Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туриста.

Разписание на полета:

TURKISH AIRLINES октомври

София - Истанбул 21:40 - 23:05 (продължителност на полета 1 ч. и 25 мин.)

Истанбул - Пекин 01:55 - 15:55 (продължителност на полета 9 ч.)

Хонконг - Истанбул 22:45 - 04:55 (продължителност на полета 11 ч. и 10 мин.)

Истанбул - София 07:50 - 09:05 (продължителност на полета 1 ч. и 25 мин.)


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Китай, Хонконг: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Китай: Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Възможно е да се проведе и интервю.

Хонконг: Българските граждани могат да влизат на територията на Хонконг без необходимост от виза за срок до 90 дни.Пътуването се провежда при минимум 15 записани туристи.

 

Условия на офертата:

  • Срок за уведомление за несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на пътуването.
  • Капаро 30 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 20 дни преди отпътуване.
  • Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 10 лв. на седалка (за първите два реда).
  • За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Възможна е промяна в цената при независещи от Александра Травел обстоятелства.
  • ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.
  • За контакти : 0897915900, 0899525952

 

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''.

4 443,00 лв.
Подобни продукти