Истанбул - Фестивала на Лалето - с автобус от Русе, Разград, Шумен, Варна

 

Отпътуване от Русе, Разград, Шумен, Варна

 
4дни / 2 нощувки

 

Цени и дати през 2019 г.:

 

10% отстъпка за ранни записвания до 28 февруари!!!18 АПРИЛ - Фестивал на лалето 223 лв  209 лв.

17 МАЙ  223 лв  209 лв.

 14 ЮНИ  223 лв  209 лв.

11 ОКТОМВРИ 223 лв  209 лв.

15 НОЕМВРИ 223 лв  209 лв.

 

 

 

 

 

 

 Резервация се регистрира по един от следните начини:
- чрез използване на резервационната форма след избор на дата и брой пътуващи;
- като заявка на office@alexandra-travel.com  с упоменати желана дестинация, дата и брой пътуващи.


ПРОГРАМА


 
ПЪРВИ ДЕН:


Отпътуване от Русе, от Централна ЖП гара, Паркинга на „Агеция Митници“ в 21.00 ч. , oт Разград - разклона на пети колометър 22.00 ч., от Шумен - бензиностанция ОМВ,  от Варна, Антим I в 24.00 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч. Нощен преход. Преминавне през КПП “ Капитан Андреево“ за Истанбул.

 


ВТОРИ ДЕН:


Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул; Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор" - чудо на строителната техника, фото - пауза край Босфора. Връщане в хотела. Свободно време за посещение на обектите с входни такси - султанския дворец "Топ капъ сарай" (с входна такса ), византийската базилика "Св. София" (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Връщане в хотела. *По желание (срещу доплащане) посещение на представление „СЕМА - Танца на Дервишите“ - Танцуващите изпадат в състояние на пълен транс и чувство за безкрайност. Сема не е само танц, а култова церемония. При този ритуален и изключително омайващ танц се осъществява връзка с Бог. Дервишите влизат в Семахане или залата за въртене, облечени в дълги бели роби с широки поли, които са техните савани. Върху тях дервишите носят широки черни наметала, които символизират земните им гробове, а червените шапки, които носят са символ на надгробния им камък. Разглеждане на българска църква "Свети Стефан", построена край брега на Златния рог в Истанбул, известна още като "Желязната църква“. 
По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма / куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора / куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка. 

 


ТРЕТИ ДЕН:


Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. 
След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. 
Вечерна автобусна разходка: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка. 


ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

 
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена" и най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Отпътуване за България. 
Пристигане късно вечерта. 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 

 • Транспорт с лицензирани автобус 2/3*;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Всички магистрални и пътни такси;
 • медицинска застраховка на ЗАД „Армеец” с покритие 5000 евро ( от 65 години нагоре доплащане);
 • Представител на агенцията през цялото време на пътуването;
 • Ексурзоводско обслужване в Турция от представител на фирмата партньор.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Медицинска застраховка за лица от 65 години до 69 години - доплащане 8 лв;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години - доплащане 16 лв;
 • Лица от 80г. и нагоре - доплащане 20 лв;
 • Застраховка отмяна на пътуване- доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Възможност за добавяне на такава застраховка става само в деня на сключване на договора! от 3,5% до 4,5% от общата цена на пакета
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро / 30 лева / Заявява се и се заплаща при сключването на договора!/
 • Посещение на парка Емиргян – 5 евро / 10 лева / Заявява се и се заплаща при сключването на договора!/ може да настъпи промяна в часа и деня за посещение на парка в зависимост от натовареността от туристи в съответния ден!
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро / 34 лева;
 • Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 15 евро / 30 лева (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.
 • Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти - 12 евро / 24 лева
 • Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро / 10 лева; Аквариум Sea life /Туркоазоо/ – 48 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 36 TL/
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро / 44 лева
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро / 44 лева (с включена входна такса и трансфер)
 • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро / 58 лева
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро / 80 лева;
 • Разходи от личен характер.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: 

 • Входните такси за музеите задължително се заплащат в турски лири;
 • Допълнителни услуги се заявяват и заплащат в офиса на агенцията.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Считано от 31.12.2014 г. не се разрешава влизане в Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове на граждани, чиито паспорти или документи, ползвани вместо паспорти, нямат срок на валидност най-малко шестдесет дни от датата на изтичане на срока на визата, на безвизовия гратисен период (90 дни в рамките на шест месеца) или срока на валидност на разрешителното за пребиваване.
 • Моля преди пътуването да проверите валидността на своите документи.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

 

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • За деца под 12 г. могат да бъдат приложени отстъпки в зависимост от настаняването. Конкретна цена можете да получите след заявка на office@alexandra-travel.com с упоменати дата и вид настаняване.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане - цялата сума или 50%. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.
 • Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://www.alexandra-travel.com/obshti-usloviia-za-polzvane.html.
 • За контакти: office@alexandra-travel.com; 0885 720 830.

 


TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за Туризма със ЗК ''Уника''.

223,00 лв. 209,00 лв.
Базова цена: 209,00 лв.
Моля, изберете: