Екскурзия до Мадрид – Толедо – Сеговия – Ел Ескориал – Авила със самолет от Букурещ

7 дни/ 6 нощувки

Отпътуване от Букурещ всеки понеделник

 

 

Дати през 2018г.:

 


Усетете духа на Мадрид

 

 

С възможност за трансфер до Букурещ от всеки Областен град.

 

 

Любопитно ли ви е, защо в различните епохи Авила е бил наричан „Кралската Авила”, Авила на рицарите”?

Както в Толедо така и тук мирно са съжителствали християни, евреи и мюсюлмани, като всеки от тях е оставил следи в дворци, храмове, манастири, които са част от испанското културно наследство.

 

ПРОГРАМА:


1 ДЕН: 
Трансфер Русе-Букурещ. Полет от Букурещ  за Мадрид. Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел по избор и свободно време. Нощувка. 

2 ДЕН: 
Закуска. Пешеходна екскурзия из историческия център на Мадрид започва от самото му сърце – от площад Вратата на Слънцето – много слънце, а къде е вратата?...). Ще научите защо именно там се намира нулевият километър не само на Мадрид, но и на цяла Испания.  Емблематичния булевард Гран Вия, Храмът Дебод, изграден преди 2200 години, градините Сабатини, Площад Испания - ще видите символите на цяла Испания - Сервантес  с  Дон Кихот и Санчо Панса, Кралския Дворец - официалната резиденция на испанските крале, Катедралния храм  Алмудена,  площад Майор от 17 век и др.  След като видите най-стария ресторант в света, влязъл в Книгата на Гинес, вашата разходка ще завърши в знаменития покрит пазар, където ще можете да пробвате типичните испански мезета (tapas) с чаша хубаво вино или традиционната сангрия.  (3 часа) / По желание/. Свободно време.  Нощувка. 

3 ДЕН: 
Закуска. Пешеходна екскурзия . Мадрид е най-известен със “Златния триъгълник” на музеите на изкуството – „Прадо”, „Кралица София” и „Тисен-Борнемиса“, свързани чрез Алеята на изкуствата. В Прадо може да видите оригинали на Гоя, Веласкез, Ел Греко, Рубенс, Ботичели, Рафаел, Тинторетто, Ван Дайк, Рембранд, и др. В музея Рейна София  може  да видите оригинала на знаменитата картина на Пабло Пикасо „Герника”, също творбите на Салвадор Дали и Хуан Миро. В Тисен-Борнемиса  може да видите колекционерски увлечения на немското семейство Тиссен в продължение на 7 десетилетия / По желание/. Свободно време. Посещение на Фламенко представление / по желание/. Нощувка. 


4 ДЕН: 
Закуска. Екскурзия до Толедо (по желание срещу допълнително заплащане).

Отпътуване за Толедо – старата столица на Испания по време на имперския й период, град под закрилата на ЮНЕСКО. Посещение на Портата Бисагра, площад Сокодовер, замъкът Алкасар, където днес се помещава Националният военно-исторически музей, къщата-музей на Ел Греко, катедралният храм Дева Мария, джамията Христос де ла Луз, двете синагоги, църквата Санто Томе, където е изложен шедьовърът на Ел Греко „Погребението на граф Оргас”, посещение на фабрика – магазин, където се произвежда световноизвестната местна стомана. Толедо е място, където равнопоставено съжителстват различни култури: християнска, юдейска, мавританска. Тук са родени знаменити художници като Де ла Вега и Ел Греко. Връщане в Мадрид. Нощувка.

5 ДЕН: 

Закуска. Екскурзия до Сеговия (по желание срещу допълнително заплащане).

 

Отпътуване за Сеговия. През 1985 г. градът е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство.

Посещение на римския акведукт, чийто внушителен вид ще ви накара да настръхнете. Посещение на  Алкасар - приказен замък, кацнал на зловещо надвиснала скала, в чиито основи бушуват и се сливат две реки. Сякаш там е скрита Спящата красавица и до нея ще може да стигне, само принцът, който трябва да дойде да я събуди преодолявайки по пътя си различни препятствия.

Последното творение на готическото строително изкуство в Европа – Катедралния храм Санта Мария, изграден през 1525г.

Ако искате да научите още много за този древен град, наситен с история, може да се посети музея на Сеговия, разположен в бивша кланица на крал Енрике IV, наречена днес Къщата на слънцето.За завършек на екскурзията, при желание може да се посети култовия ресторант в града и да се хапне типичното за Сеговия печено прасенце сукалче, приготвено по особен начин в каменни пещи. Връщане в Мадрид. Нощувка.

6 ДЕН: 

Закуска. Екскурзия до Авила или Ел Ескориал и Долината на Падналите (по желание срещу допълнително заплащане).

 

Отпътуване за Авила.

Авила е градът с най-много съхранени храмове и сгради в романски и готически стил от цяла Испания. През 1985 г. е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство.В този град се е родила Света Тереза – една от най-забележителните мистични поетеси на XVI век. Ще посетите катедралата Сан Салвадор, базиликата Сан Висенте, Двореца на Старейшините, Дворец на Велада - днес луксозен хотел.  Ще опитате от емблематичния за града „Авилски жълтък” - захаросан жълтък.

 

ИЛИ

 

Отпътуване за Манастирът Сан Лоренцо де Ел Ескориал

През 1561 г. когато крал Фелипе II пренася столицата на Испания от Толедо в Мадрид, решава да построи нова резиденция на това изключително живописно място в полите на планината Гуадаррама, на 60 км от Мадрид. Ел Ескориал е била най-любимата му лятна резиденция от всички, с които е разполагал. Едновременно с това я превръща в кралски пантеон. В Двореца-манастир и до днес се съхранява и може да се види една от най-богатите библиотеки на XVI век, сравнима може би само с тази на Ватикана. Базиликата към манастира е изградена в стила на храма Св.Петър във Ватикана. Манастирът днес е действащ мъжки манастир, в който живеят 49 монаси от Августинския орден.

 

Долината на падналите се намира на 7км от манастира Ел Ескориал. В центъра на долината се е скътала базиликата Санта Круз, буквално изкопана в гранитната скала на хълма и увенчана с огромен 150-метров кръст. Връщане в Мадрид. Нощувка.

 

 Забележка: Тази екскурзия може да се осъществи само с осигурен транспорт.  Но ако желаете само Ел Ескориал / Авиля  дотам може да ви заведем и с обществен транспорт (автобус, влак).

 

 

7 ДЕН: 
Закуска Освобождаване на хотела. Багажът се оставя в залата за багаж на хотела. Свободно време или екскурзия по желание. Следобед трансфер от хотела до Летището. Отпътуване за Букурещ с вечерен полет. 

 

Цената се калкулира в деня на запитване според избраната от вас дата!

ВАЖНО!!!  Точната цена на пакета зависи от цената на самолетния билет и хотелското настаняване към деня на запитване (резервация)!

За да е изгодна цената е добре запитването да е минимум  2-3 месеца преди отпътуване! 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • Трансфер Русе - Букурещ – Русе;
 • 6 нощувки в хотел 2*/3*/4*/5* (по избор) с централна локация;
 • Самолетен билет с включен - малък салонен багаж (55-40-23см) до 10кг.;
 • Летищни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро/ ЗАД Армеец.
 • Водач от агенцията, придружаващ групата (при група от минимум 15 човека).

 

ЦЕНАТA НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Допълнителен чекиран багаж / по желание / – 20кг. (от 49лв.), 32кг. (от 69лв.)*цената на чекирания багаж зависи от датата на закупуване;
 • Трансфер Летище - хотел в Мадрид - Летище от 10 до 40 евро на човек;
 • Туристическа такса в хотела;
 • Допълнителни екскурзии по желание:

     -   Пешеходна екскурзия из историческия център на Мадрид с лицензиран екскурзовод на български език - 50 € / при мин. 2-ма човека/;

     -   Пешеходна екскурзия в Мадрид "Златния триъгълник" с лицензиран екскурзовод (беседите се водят извън туристическите обекти) - 45 € / при мин.2-ма човека/ ;

      - Толедо - 70 € /екскурзовод без транспорт/; 135 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 2-ма човека/; 

                       40 € /екскурзовод без транспорт/; 75 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 4-ма човека/; 

      - Сеговия  - 70 € /екскурзовод без транспорт/; 135 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 2-ма човека/;

                         40 € /екскурзовод без транспорт/; 75 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 4-ма човека/; 

      -  Авила   - 70 € /екскурзовод без транспорт/; 135 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 2-ма човека/; 

                         40 € /екскурзовод без транспорт/; 75 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 4-ма човека/; 

      -  Ел Ескориал и Долината на падналите   - 135 € /екскурзовод с вкл. транспорт при мин. 2-ма човека/; 

      - Ел Ескориал - 70 € /екскурзовод без транспорт/;

 • Входни такси за музеите и атракционите, които желаете да посетите:
 • Мадрид - входни такси за музея "Прадо" - 14 €, за деца до 18 г. - безплатно, музея "Кралица София" - 8 €, за деца до 18 г. - безплатно и Кралският дворец - 11 €, за деца до 16 г. - 6 €;
 • Толедо - входни такси за Катедралата - 10 € и църквата "Санто Томе" - 2,5 €; Къща Ел Греко – 3 €, Синагога – 3 €.
 • Сеговия - входни такси за двореца "Алкасар де Сеговия" – 5 € , пенсионери – 3.50 €, Кулата в Алказар – 3.50 € и Катедралата - 3 €.
 • Дворец Ел Ескориал – 8 € , 4 € за деца под 16 г., студенти, инвалиди, пенсионери от ЕС и над 65 г. , деца под 5 г.- безплатно.
 • Долината на падналите - 5 €,  2,50 € за деца между 5 и 16 г., граждани на ЕС над 65 г. и студенти до 25 г., деца под 5 г.- безплатно.

Входните такси на туристическите обекти са ориентировъчни, агенцията не носи отговорност при промяна на таксите.

 • Разходи за градски транспорт в Мадрид - 1,7 € - еднопосочен билет; билет за 10 пътувания – 10 €;
 • Доплащане за застраховка за хора над 65г.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване „ 2 - 3% от заплатената сума и в зависимост от Общите условия на Застраховател ЗАД „Армеец“ и срока на анулация в договора с Туроператора. Застраховката се плаща в деня на сключване на договора. / По желание / 

 

Допълнителна информация:

Ръчен багаж до 10кг. / 55х40х23см/

Екскурзиите по желание се заявяват и заплащат предварително в България!

 

Допълнителните екскурзии се калкулират в зависимост от броя на туристите.

 

 • Отпътуване всеки понеделник. 
  • Цената се препотвърждава в момента на резервация в зависимост от наличните свободни места в промоционална класа Wizz Air или при по-ниска цена на друга авиокомпания. 
  • Програмата е индивидуална и няма минимум брой събрани туристи за провеждане на пътуването. 
  • При запитване можем да организираме и по-дълго пътуване с повече от 3 нощувки 
  • Препоръчва се резервация минимум месец преди пътуването и не по-късно от 2 седмици преди отпътуването. 
  • Цените не са валидни по време на празници. 
 • Посочените хотели са примерни и подлежат на препотвърждение в зависимост от свободните места в тях. 
  • Посочените хотели са примерни. След като изпратите запитване до нас с желаните от Вас дати ще изготвим индивидуална оферта с наличните хотели и пакетна цена към момента
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Условия за записване: За резервация е необходимо да изпратите мейл на office@alexandra-travel.com със заглавие името на офертата, като в него посочите следната информация за пътуващите: трите имена на латиница (както са изписани по лична карта), ЕГН, телефон за връзка, град на отпътуване, дестинация и дата на екскурзията. За един от пътуващите се изисква и адрес по местожителство.

 

Депозит в размер на 300лв. и заплащане на остатъка от сумата 30 дни преди пътуване. 

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване. За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

 

 TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''.

 

 

Александра Травел. Всички права запазени.

Подобни продукти