Двореца Потлог - Търговище(Стaрата столица) - Зоопарка в Търговище - с автобус от Русе

Еднодневна автобусна екскурзия

 

Отпътуване от гр. Русе

 
Цени и дати през 2019г. :23 МАРТ 
 49 лв.

20 АПРИЛ 49 лв.

18 МАЙ  49 лв.

22 ЮНИ  49 лв.

20 ЮЛИ  49 лв.

17 АВГУСТ 49 лв.

21 СЕПТЕМВРИ 49 лв.

19 ОКТОМВРИ 49 лв.

16 НОЕМВРИ 49 лв.

 

 

Резервация се регистрира по един от следните начини:
- чрез използване на резервационната форма след избор на дата и брой пътуващи;
- като заявка на office@alexandra-travel.com с упоменати желана дестинация, дата и брой пътуващи.

 

 

ПРОГРАМА:

- Отпътуване от гр. Русе в 06:00 ч. (Паркинга на ЖП Гарата) в посока старата столица на Влашкото княжество – гр. Търговище; Посещение на Националният музей „Curtea Domneasca”, където се намират останките от Княжеския дворец, който е бил дом на 33-ма Влашки владетели, включително Влад II и неговия син – Влад III Дракула (Цепеш). Разположен на една от най-високите точки в града, комплексът на двореца се намира точно в географския център на крепостта Търговище;
Разглеждане на Кулата на Изгрева, която предоставя впечатляваща гледка над ареала на града и района покрай старата Влашка столица; Разглеждане на най-старата църква в града, построена в началото на 14 век, както и църквата на двореца от 15 век; Посещение на музея на Книгата, който запознава туристите с румънската писменост, литература и първата Влашка печатница;
- Свободно време за разглеждане на историческия център;
- Свободно време за разходка в града или по желание – посещение на Зоопарка на града, който
впечатлява с множеството си животински видове и старателните грижи, полагани за тях. Изключително подреден, чист и красив, зоопарка помещава на територията си терариум и аквариум с различни тропически, и екзотични видове. Зоопарка притежава и наистина уникални видове като свободно разхождащите се черни лебеди, американски лешояд и пауни албиноси;
- Отпътуване към един от най-старите манастири на Търговище – Манастира Деля, в църквата на който, строена през 15 в.  се съхраняват част от останките на Михаил Храбри – първият обединител на Румънските княжества; Манастира е разположен на най-високата точка извън града.
- Отпътуване към Потлог и разглеждане на един от дворците-крепости на Константин Бранковян, специално построен за най-големия му син – Константин. Намира се на една от основните пътни артерии, на равно отстояние от Търговище и Букурещ, в него се е помещавала една от трите каси на Бранковян, считан за най-богатия мъж в края на 17 век. Разположен стратегически, двореца е бил важно търговско и културно средище;
 - Свободно време за разглеждане на градините, крепостната стена и музея на майсторите-файтонджии;
 - Отпътуване към България. Връщане обратно в гр.Русе около 18:30 ч.

 
Цената включва:

- Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
- Екскурзоводско обслужване;
- Всички пътни такси;

 
Цената не включва:

- Мед.застраховка „ Помощ при пътуване в чужбина“ на стойност 5000 Евро. (2 лв. за лица до 65 г. / 4 лв. за лица над 65 г.)
- Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация. 
- Входни такси за посещаваните обекти:

 • Националния музей „Curtea Domneasca“, Кулата на Изгрева, Княжеския Дворец – 12 леи за възрастни, 8 леи за пенсионери, 4 леи за деца;
 • Музея на книгата – 8 леи за възрастни, 5 леи за пенсионери, 4 леи за деца;
 • Зоопарка в гр. Търговище– 7 леи за възрастни, 5 леи за пенсионери, 3 леи за деца;
 • Манастира Дялу – 1 лея на човек, независимо от възрастта;
 • Двореца Потлог– 10 леи на човек;

-Разходи от личен характер.

 

Условия на офертата:

 • Екскурзията се осъществява  при група от  40 туристи;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум пътуващи - до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Ученици и студенти, могат да ползват намаление от таксите, след представяне на ученическа или студентска карта;
 • ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда в атобуса).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане - цялата сума или 50% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди отпътуване.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.
 • Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://www.alexandra-travel.com/obshti-usloviia-za-polzvane.html.
 • За контакти: office@alexandra-travel.com; 0885 720 830.

 

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ''Уника''.

49,00 лв.
Базова цена: 49,00 лв.
Моля, изберете: