Сибиу - Сигишоара - Брашов - Бран - Синая - Букурещ

4 дни / 3 нощувки

автобусна екскурзия от

Карлово, Сопот, Велико Търново, Бяла и Русе

 

Дати през 2017г.:

 

1 ден: 

    Отпътуване от Сопот/Карлово в 22:30 ч.; от Велико Търново; от Бяла; от Русе за Румъния

 

2 ден: 

Преминаване през Букурещ – панорамна обиколка: Румънския парламент (Двореца на Чаушеску) – втората по големина административна сграда в света, паметник на мегаломанията на Николае Чаушеску; Площада на Победата; Румънската триумфална арка, направена по подобие на арката в Париж; Площада на Революцията.

    Пристигане в Синая около 09:00/10:00 часа. Посещение на Замъка Пелеш – построен в стил неоренесанс между 1873 и 1914 г. за лятна резиденция на румънския крал Карол I. Дворецът притежава една от най-добрите колекции от произведения на изкуството в Източна и Централна Европа, включваща скулптури, живопис, мебели, оръжия и доспехи, златни и сребърни изделия, изделия от слонова кост, порцелан, гоблени и книги. Посещение на Синайския Манастир;

    Отпътуване за Бран – малко градче на 30 км. от Брашов. Посещение на мистичния замък Бран, известен още като замъка на граф Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена през 1377 г., използвана от някогашния владетел на Влашко – Влад Цепеш. През 14 век замъкът Бран е използван за защита от нападенията на османските турци, а по-късно се превръща в митнически пост между Влахия и Трансилвания.

      Отпътуване за Брашов – живописен град в Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Обиколка на забележителностите в града:

  • Старинния главен площад със Старото кметство;
  • Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Югоизточна Европа, построена през 1383 г.;
  • Strada Sforii – една от най-тесните улици в Европа.

Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

 

3 ден: 

07:00 ч. – Закуска;

08:00 ч. - Опътуване за Сибиу;

Сибиу- най-големия и богат град в Средновековна Трансилвания. В миналото градът е бил основан от немски заселници и затова се нарича още Херманщат. Пешеходна обиколка - посещение на крепостната стена, Природонаучния музей ( отвън ), Големия площад, Католическата църква Св. Троица, Синята къща, Двореца Брукентал, Малкия площад, Кулата на Съвета, Моста на лъжите, Площад Хюет, Евангелистката църква Св. Богородица.

Посещение на Национален музеен комплекс Астра. Музеят е открит през 1905г. и представя колекция от къщи, показващи архитектурата на традиционното румънско село.

 

4 ден: 

Закуска. Отпътуване за гр.Сигишоара - родният град на княз Влад Дракула Цепеш. Сгушено в една от най-живописните хълмисто планинска местности на Карпатите, градчето очарова своите гости със средновековната си архитектура, тесните криволичещи улички и малките кафенета и ресторантчета скрити в старите сгради на града. Неслучайно старата част на града е част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка на града. Свободно време.  Посещение на укрепената църква в Биертан. Църквата в Биертан е в типичен готически стил и е едно от най- добре запазените саксонски укрепления. От 1993г. тя е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Сибиу. Нощувка

 

 

5 ден: 

Закуска. Отпътуване за България. Преминаване през Букурещ. Фото пауза пред Двореца на Чаушеску. Отпътуване за България – Карлово. Пристигане през нощта.

 

 

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус 2*;

- 1 нощувка със закуски в хотел 2/3* в Брашов;

- 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Сибиу;

- екскурзоводско обслужване;

- магистрални и пътни такси, паркинги;

- водач от Александа Травел;

 

Цената не включва:

- вечеря в хотела в Брашов; Сибиу -  24 лева / 12 евро на човек на вечер

- традиционна румънска вечеря по меню с музика на живо - 35 лв. на човек (при минимум 25 човека )

- Музей Брукентал – стандартен тур – възрастни – 13 леи; пенсионери – 10леи; ученици и студенти – 5 леи; такса снимане – 120 леи

- Кулата на Съвета – 2 леи

- Евангелистка църква "Св. Богородица" – 5 леи

 

Условия за записване: За резервация е необходимо да изпратите мейл на office@alexandra-travel.com със заглавие името на офертата, като в него посочите следната информация за пътуващите: трите имена на латиница (както са изписани по лична карта), ЕГН, телефон за връзка, град на отпътуване, дестинация и дата на екскурзията. За един от пътуващите се изисква и адрес по местожителство.

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване. За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

 

 

 TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД ''Алианц България''.