Букурещ - двореца Могошоая - Солна мина Униря

Еднодневна екскурзия

 

С отпътуване от гр.Русе

 

 Дати през 2019 г.:

 

09 МАРТ

13 АПРИЛ

11 МАЙ

08 ЮНИ

06 ЮЛИ

10 АВГУСТ

07 СЕПТЕМВРИ

12 ОКТОМВРИ

 

 

Програма:

Отпътуване в 06:00 ч. от Русе /паркинга на Централна ЖП гара/ за Румъния. Панорамно преминаване  през  Букурещ: Патриаршията и Парламента, площада на Победата, Площада на революцията, Националната библиотека, Националния театър, Университетския площад, Триумфална арка и др.

 

Отпътуване за Слъник, окръг Прахова, където се намира Солна мина Униря. Посещение на Старата Солна мина – превърната в място за забавления със СПА център и музей на солта. Градът е известен с извличането на сол и солните езера. В новата солна мина все още се произвежда сол. Солната мина в Слъник се смята за най-голямата солна мина в Европа. Слиза се на 208 м. дълбочина с бус. Температурата в мината е постоянна 12 °C. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян.

 

Отпътуване за Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну.

 

Отпътуване за България. Пристигане в Русе след 18:30 ч.

 

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;

- Всички пътни такси

- Екскурзоводско обслужване;

- Панорамна автобусна обиколка на Букурещ.

 

Цената не включва:

  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на стойност 5000 Евро – 2 лв. на човек (4 лв. за хора над 65 г.);
  • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация;
  • входни такси за обектите:

- Двореца Могошоая - 8 леи за възрастни, 4 леи за ученици;

- Солна мина Униря - 22 леи за възрастни, 18 леи за хора над 65 г., 16 леи за студенти и ученици, такса за снимане - 6 леи.

 

Условия на офертата:

  • Екскурзията се осъществява  при група от минимум 45 записани.
  • Срок за уведомление за несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на пътуването.
  • Ученици и студенти, могат да ползват намаление от таксите, след представяне на ученическа или студентска карта.
  • Местата в автобуса се определят според датата на резервация. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 10 лв. на седалка (за първите два реда).
  • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ 2018'' има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ''Уника''.

47,00 лв.
Базова цена:47,00 лв.
Подобни продукти