Букурещ - двореца Могошоая - Солна мина Униреа

 

 

 

Дати 2018г:

31.03 - STOP

14.04

19.05

09.06

30.06

14.07

04.08

08.09

27.10

 

 Русе – Букурещ - двореца Могошоая  - Солна мина Униреа – Русе

 

 • С възможност за тръгване от Варна, Шумен, Разград, Силистра или Бяла – при минимум 10 човека с доплащане от 30лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

Отпътуване 6:00 ч. от Русе/ Паркинг на ЖП Гара/  за Румъния.  Панорамно преминаване  през  Букурещ : Патриаршията и Парламента, площада на Победа, Площада на революцията, Националната библиотека, Националния театър, Университетския площад, Триумфална арка и др. 

Посещение на Двореца  на княз Константин Бранковяну “Могошоая”,  разположен в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане  от началото на 18 век. или така наречения още стил Бранковяну. 

Отпътуване за Слъник, окръг Прахова, където се намира  Солна мина Униреа.  Посещение на Старата Солна мина – превърната в място за забавления със спа център и музей на солта. Градът е известен с извличането на сол и солните езера. В Новата Солна мина  все още се произвежда сол. Солната мина в Слъник се смята за най-голямата солна мина в Европа. Слиза се на 208 метра дълбочина с бус. Температурата в мината е постоянна 12 С. Влажността на въздуха е около 50 %, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян. 

Отпътуване за България. 

 

  

 

            Русе:   42 лв.

            Варна, Шумен, Разград или Бяла:     72 лв.

 

Минимален брой туристи за осъществяването на екскурзията - 45 души 

 

Цената включва:

-         транспорт с лицензиран автобус 2*;

-         екскурзоводско обслужване;

-         представител от агенцията;

-         панорамна обиколка на Букурещ 

 

Цената не включва:

 • медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ (задължително доплащане) –  2 лв. на човек (4 лв. за хора над 65г. до 85г.) Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие - ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София  ул.“Стефан Караджа“ 2 .
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2 - 3% от цената на пакета според условията на Застрахователя.
 • Застраховка допълнително покритие : Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на Застрахователя.  
 • входни такси за музеи:

-          Дворец “Могошоая” – 8  леи, за деца – 4 леи;

-          Солната мина - 20 леи за възрастни, 18 леи за пенсионери, 16 леи за деца и студенти /при показване на документ/ (група), такса - фото - 6 леи;

 • разходи от личен характер.

 

Необходими документи - валидна лична карта най – малко 6 месеца.  За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.

Обменен курс лея/лев – 1 лея =около 0,45 ст.
 

Ученици и студенти, могат да ползват намаление от таксите, след представяне на ученическа или студентска карта!!! 

С възможност за тръгване от Варна, Шумен, Разград – при минимум 10 човека с доплащане.

 

 

Условия на офертата:

         

 • Екскурзията се осъществява  при група от минимум  45 души!
 • Срок за уведомление за несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на пътуването.
 • Капаро 30 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 14 дни преди отпътуване.
 • Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 10 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Възможна е промяна в цената при независещи от Александра Травел обстоятелства.
 • ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

 


TА ''АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ'' е сключила застраховка ''отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма

42,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 42,00 лв.
Моля, изберете: