Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните 2019

Дата: 23.02 - 05.03.2019

 


Престой: 11 дни /10 нощувки

 


Цена: от 2895 лв.

 


Маршрут: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

 


Всички дати по програмата: 23.02.2019; 23.03.2019; 26.10.2019; 23.11.2019

 

 

Резервация се регистрира по един от следните начини:
- чрез използване на резервационната форма след избор на дата и брой пътуващи;
- като заявка на office@alexandra-travel.com с упоменати желана дестинация, дата и брой пътуващи.

 

 

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден, София - Истанбул - Кайро

Среща на Терминал 2 на летище София в 09:50ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до Hotel Oasis 4*.

Настаняване. Нощувка.

 

2-ри ден, Кайро - Александрия (около 2,5 часа)

Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря.

Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет.

Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала през 215г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297г.

След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477г.) на остров Фарос, където се намирало едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийска библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002г. и веднага е обявена за „Чудото на 21в.“.

Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

3-ти ден, Кайро - Гиза - Асуан

Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро, освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

 

4-ти ден, Асуан

Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел

След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.

Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан.

Свободно време в Асуан. Нощувка.

 

5-ти ден, Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо

Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб

Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.

Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка.

Връщаме се след час на кораба. Вечеря.

 

6-ти ден, Едфу - Есна - Луксор

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб

14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.

Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу.

Нощувка на кораба в Едфу.

 

7-ми ден, Луксор

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб

След закуска, рано сутринта към 07:00ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор.

Нощувка на кораба в Луксор.

 

8-ми ден, Луксор - Хургада (около 4 часа)

Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел

Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и

отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.

Обяд в местен ресторант.

После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси.

Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на Червено море в 22:00ч. Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада.

 

9-ти ден, Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване.

 

10-ти ден, Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

 

11-ти ден, Хургада - Истанбул - София

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05ч.

 

 

Настаняване / Дати

23.02 - 05.03.2019

23.03 - 02.04.2019

26.10 - 05.11.2019

23.11 - 03.12.2019

Легло в двойна стая 2895 лв.
Самостоятелна Стая 3223 лв.
Дете от 6 до 11.99г. на доп.
легло в стая с двама възрастни
2575 лв.

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4* или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан - Basma Hotel 4* или подобен
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор
 • 3 нощувки на база всичко включено AI в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5* или подобен в Хургада
 • Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура в Кайро
 • Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд по време на тура в Александрия
 • Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
 • Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел
 • Обяд в местен ресторант в Ден 8
 • Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
 • Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет

 

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии /Допълнителните екскурзии се резервират и заплащат в България./
 • Лични разходи
 • Бакшиши за екскурзовода - $50
 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
 • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
 • Допълнително изхранване или напитки
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

 

 

Забележка:

Минимален брой туристи: 20 човека

Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

 

 

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане - цялата сума или 50% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.
 • Повече подробности относно нашите условия можете да намерите тук: https://www.alexandra-travel.com/obshti-usloviia-za-polzvane.html.
 • За контакти: office@alexandra-travel.com; 0885 720 830.

 

 

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора

 

Вид използван транспорт:

 • Самолет
 • Влак
 • Автобус
 • Круизен кораб

 

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!

ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

Всички часове в приграмата са в местно време.

Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Местната валута в Египет е Египетска лира. 1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване.

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

 

Информация за хотелите:

Basma Hotel 4* в Асуан

Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum - 0.2 км, Unfinished Obelisk - 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener's Island - 1.8 км, Tombs of the Nobles - 2.8 км

Temple of Philae - 4.4 км, Aswan High Dam - 12 км

 

Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.

Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;

Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.

Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.

Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час

 

Хранене:

Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.

Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).

Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.

Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.

Сладолед

 

Барове:

Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки 24 часа.

Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

 

 

Допълнителни екскурзии в Египет:

Допълнителните екскурзии се резервират и заплащат в България.

Дете до 4,99 г. ползва безплатно всички екскурзии, с изключение на Вечерното шоу: Звук и светлинa при Сфинкса в Гиза, Кайро.

 

Сити тур - от Хургада

Хургада не е само слънце, море и прекрасни плажове. Тя е интересна и със своята култура, религия и начин на живот. Предлагаме ви тур в Стария град, по време на който ще посетим заедно църквата Дева Мария, голямата джамия на Хургада, рибния пазар, старото и новото пристанище. Ще имаме време и за пазар.

Времетраене - около 3 часа. Включва трансфер и местен екскурзовод.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.

Цена на възрастен - 15 евро / 30 лева

Цена на дете от 5г. до 11г. – 7.50 евро/15 лева

 

Остров Гифтън - от Хургада

Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да се гмурнем под вода, за да видим прекрасният свят на най-топлото море на света.

Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.

Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки. Не включва оборудване за плуване.

Цена на възрастен - 30 евро/ 59 лева

Цена на дете от 5г. до 11г. – 15 евро/ 30 лева

 

Лодка със стъклено дъно - от Хургада

Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Времетраене - около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.

Цена на възрастен - 35 евро / 69 лева

Цена на дете от 5г. до 11г. – 17.50 евро/ 35 лева

 

Сахара парк (Мега сафари) - от Хургада

Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс…

Времетраене - около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с напитки.

Цена на възрастен - 50 евро / 98 лева

Цена на дете от 5г. до 11г. – 25 евро/ 49 лева

 

Гмуркане - от Хургада

Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие…

Времетраене- половин ден. Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор.

Цена на възрастен - 50 евро

Цена на дете от 5г. до 11г. – 25 евро/ 49 лева

 

Вечерно шоу: Звук и светлинa при Сфинкса в Гиза, Кайро

Трансфер от хотела до района, където се намира Сфинкса, за шоуто и обратно до хотела. Билетът включва едночасово шоу.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.

Дете до 3,99г. -безплатно

Цена на възрастен - 35 евро / 69 лева

 

Посещение на Нубийско селище и Ботаническата градина в Асуан

С моторна лодка се отправяме, за да посетим Нубийско селище и да се запознаем с начина им на живот, като по време на плаването можем да видим и крокодили.

Посещение на Ботаническата градина в Асуан, известна с екзотичните си растения, цветя и дървета, а така също и разнообразие от птици.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.

Цена на дете 5г. - 11г. - 20 евро / 40 лева

Цена на възрастен - 40 евро / 79 лева

 

 

TО има сключена застраховка ''Отговорност на туроператора'' по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ''Уника''.

2 895,00 лв.
Базова цена: 2 895,00 лв.
Моля, изберете: