Албанска Приказка - Охрид - Дуръс, Круя, Тирана, Берат и Елбасан

АЛБАНСКА ПРИКАЗКА
Охрид - Дуръс - Круя - Тирана - Берат - Елбасан

5 дни, 4 нощувки

Цени и дати през 2018 г. :

09-13.05

Русе 305 лв. на човек

Плевен 295 лв. на човек

София 290 лв. на човек

 

Петдневна автобусна екскурзия с  1 нощувка в Охрид, 3 нощувки в Дуръс и колоритна екскурзоводска програма в Охрид, Дуръс, Круя, Тирана, Берат и Елбасан. 

 

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН - 01:00 ч. – Русе „ Паркигна на ЖП Гарата - 03:00 Плевен Паркинга на ЖП Гарата - 07:00 ч. – отпътуване от София ( Трафик Маркет ). Отпътуване по маршрут София – Кюстендил – Гюешево – Скопие – Охрид. Пристигане в Охрид.
- Пешеходна обиколка на града: античният театър; църквата „Света Богородица Перивлепта“; Самуиловата крепост; църквата „Свети Йоан Канео“ с панорамна гледка към Охридското езеро; манастира „Свети Панталеймон“ – най-старият славянски манастир, където се съхранява фрагмент от мощите на Свети Климент Охридски; църквата „Света София“ – един от най-важните паметници на Македония, построена по времето на Първата Българска държава. Настаняване в хотел в Охрид. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване към Дуръс. Посещение на манастира „Св. Иван Владимир” в околностите на Елбасан – манастирът е голям български исторически паметник, посветен на Св. Иван Владимир, зет на цар Самуил, канонизиран за светец и много почитан от Албанската, Черногорската, Сръбската и Българската православна църква. Манастирът е изграден на лобното място на светеца и приютява неговите тленни останки. Пристигане в Дуръс в ранния следобед. Дуръс е най-старият град в Албания и най-голямото пристанище в страната, разположен на брега на Адриатическо море. В него се намират множество археологически забележителности.Градът е известен с амфитеатъра на император Адриан - най-големият античен амфитеатър на Балканския полуостров.
- Пешеходна обиколка на града. Настаняване в хотел. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание - целодневна екскурзия до Берат - с доплащане от 20 лв. на човек; Екскурзията се осъществява при минимум 20 заявили туристи ( заявява се предварително). Отпътуване за Берат. Берат е известен като градът с хилядите прозорци. Историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното историческо наследство. Градът има 2400 годишна история.
- Пешеходна обиколка на Берат: цитаделата, средновековните православни църкви, националния музей на иконописеца Онуфрий Аргитис, един от най-известните зографи в Албания. Разходка из живописните улички на града.Свободно време. Връщане в хотела в Дуръс. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание - целодневна екскурзия до Круя и Тирана - с доплащане  от 20 лв. на човек. Отпътуване към Круя – родният град на националния герой Скендербег (около 50 км). Круя е разположена в планината и запленява с невероятната си гледка. Разглеждане на града. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей, където са представени занаятите по тези земи. Отпътуване към Тирана (около 40 км). Разглеждане на Тирана: центъра на града, площад „Скендербег“, статуята на албанския национален герой Скендербег, часовниковата кула, джамията „Етем Бей“ с впечатляваща архитектура, богато декорирана с фрески, Националната библиотека, Националния исторически музей. Завръщане в Дуръс. Нощувка.

 

 

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут Дурас – Елбасан – Струга – Скопие – Куманово – Кюстендил – София - Русе. Разглеждане забележителностите на Елбасан – третият по големина град в Албания и разходка в центъра на града. Градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Късно вечерта пристигане в София. Пристигане в Русе в ранните часове на следващият ден.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Охрид; 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Дуръс
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Всички пътни такси;
  • Представител на ТА „Александра Травел“.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

  • Медицинска застраховка (задължителна) – 2 лв. на ден за лица до 65 г. (4 лв. за лица над 65 г.);
  • Разходи от личен характер;
  • Екскурзия до Берат: 20 лв. Цената включва транспорт с автобус и обиколка на Берат с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Отпътуване за Берат (около 110 км). Берат е известен като градът с хилядите прозорци. Историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Градът има 2400 години история. Разглеждане на Берат: цитаделата, средновековните православни църкви, националния музей на иконописеца Онуфрий Аргитис, един от най-известните зографи в Албания. Разходка из живописните улички на града;
  • Екскурзия до Круя и Тирана: 20 лв.. Цената включва транспорт с автобус и обиколка на Круя и Тирана с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България. Отпътуване към Круя – родният град на националния герой Скендербег (около 50 км). Круя е разположена в планината и запленява с невероятната си гледка. Разглеждане на града. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей, където са представени занаятите по тези земи. Отпътуване към Тирана (около 40 км). Разглеждане на Тирана: центъра на града, площад „Скендербег“ статуята на албанския национален герой Скендербег, часовниковата кула, джамията „Етем Бей“ с впечатляваща архитектура, богато декорирана с фрески, Националната библиотека, Националния исторически музей

 




УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

-Настаняването е на база нощувка със закуска в хотел 3 или 2 звезди.
- Срок за уведомление за несъбран минимум туристи - 7 дни преди датата на пътуването.
- Капаро 30 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 20 дни преди отпътуване.
Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
- За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
Възможна е промяна в цената при независещи от "Александра Травел" обстоятелства.

ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

335,00 лв. 305,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 305,00 лв.
Моля, изберете: